tisdag 22 november 2016

På em cirkeln idag så pratade vi om julmarknader

Idag på cirkeln pratade vi om julmarknader på söndag är det 1:a advent och då är det ju tradition att gå för julmarknad för många.
Vi pratade om att man brukar se många hantverkare samt att brukar köpa olika mat som tex bröd,korvar och ostar mm
Populära julmarknader här runt omkring är Kalmar slotts julmarknad denna veckan samt Huseby julmarknad som var förra veckan
                                          
                                                 
Att gå på julmässan på Kalmar Slott har blivit en tradition och besökarna kommer långväga ifrån. Julmässan på Kalmar Slott är landets mest stämningsfulla mässa och också en av de största. Många av utställarna kommer från Kalmar län, men även resten av landet finns representerat. Under mässdagarna sker också många kringaktiviteter. Gå och lyssna på stämningsfull julmusik i Slottskyrkan eller se olika uppträdanden med anknytning till vinter och juletid.
                                          Kalmar slott
                                                               Kalmar slott


                           Jul på Huseby Bruk 2 mil söder om Växjö är i dag Nordens största julmässa med över 30 000 besökare. Cirka 170 utställare ställer ut över hela bruket. Här hittar du landets bästa hantverkare och småskaliga mattillverkare. Känn dofterna av ene, levande ljus och god mat.
                                        
                                       
                                    

Vi pratade även om att man förr hade en Svinförsäkringsförening i den försäkrade man sin gris man köpt så att man var garanterad att få hjälp om grisen va sjuk så trädde försäkringen in och betalade när veterinären kom.

 
Denna novell avslutade vi cirkeln med idag
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar