fredag 7 juli 2017

Idag på förmiddagscirkeln pratade vi bl.a. om Werner Carlssons cykelaffär som fanns i Broakulla

Idag önskades det att prata om Werner Carlssons cykelaffär, "Cykel Werner" kallades han för.
Han hade en affär i Broakulla som sålde cyklar, lättviktare, skinnkläder, hjälm, TV apparater, radio, hushållsartiklar, motorsåg med mycket mera. Werner tog hem det som kunden önskade det var aldrig några problem med någonting för Werner. Werner hade även körskola så flera här i Algutsboda socken har tagit sitt körkort hos honom.
Även öppnade han en bensinmack utanför affären.
När TV:n kom på 50-talet så var det så att många inte hade råd till en början att köpa sig en egen TV, därför satte Werner en TV apparat i sitt skyltfönster och utanför skyltfönstret så satte han bänkar utanför så att människorna i samhället kunde komma dit och titta på TV tillsammans och Werners fru Elin ordnade med fika till dom som kom.
Alla som deltog i cirkeln idag hade varit hos Werner och handlat flera av dom hade köpt sin cykel där och även sin lättviktare där, därav blev det många som ville dela med sig av sina minnen.

                                                












Efter fikat så hade vi lite frågesport och musikquiz som var mycket lyckat

Som avslutning pratade vi om att det finns en så kallad Bondepraktika som bönderna förr förhållde sig till och juli månad kallades för Hömånad i Bondepraktikan.
I juli månad finns en dag som kallades för sjusovardagen vilket flera av deltagarna kände till, som är den 27 juli det står enligt Bondepraktikan att om det regnar denna dag, kommer det att regna i sju veckor framåt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar