onsdag 6 september 2017

Ingmar Nordströms tema på förmiddagscirkeln

Vi började med cirkeln idag med att prata om Patrik Sjöberg att han just det här datumet som är idag 6 september 1987  blir Patrik Sjöberg världsmästare i höjdhopp.

vi såg ett klipp från när Patrik Sjöberg hoppade när han blev
världsmästare 1987







Patrik Sjöberg född i Göteborg, är en svensk friidrottare och höjdhoppare. Han är innehavare av det svenska och det europeiska rekordet i höjdhopp på 2,42 meter (satt 1987). Detta gör honom till världens tredje bäste höjdhoppare genom tiderna, efter Mutaz Essa Barshim som har hoppat 2,43 m och kubanen Javier Sotomayor, som hoppat 2,45 meter.
Sjöberg vann VM i Rom 1987 och har också tre OS-medaljer. Han vann OS-silver i OS 1984, OS-brons i OS 1988 och OS-silver 1992. Sjöberg är den ende höjdhoppare som tagit olympisk medalj i tre olympiska spel.







Efter kaffet pratade vi om dansbandet Ingmar Nordströms, deltagarna kände mycket väl till Växjö bandet och man hade dansat till dansbandet Ingmar Nordströms bl.a. på Skytteparken i Långasjö.

Ingmar Nordströms var ett dansband från Växjö i Sverige som bildades 1955 av orkesterledaren och saxofonisten Ingmar Nordström. Första uppträdandet ägde rum i Folkets park i Eringsboda, Blekinge. Den sista spelningen genomfördes i Växjö den 19 december 1991, då Ingmar Nordström bestämt sig för att avsluta sin dansbandskarriär. Under 1970- och 80-talen hade bandet sin storhetstid, och spelade de på de flesta av Sveriges dansbanor och folkparker.
1987 tilldelades Ingmar Nordströms en Grammis för "årets dansband".

Ingmar Nordströms var på sin tid ett av Sveriges mest framgångsrika dansband med såväl egna låtar som covers på välkända hitlåtar och evergreens, ursprungligen framförda av olika kända artister och grupper. Som de flesta dansband under denna tid genomfördes sånginsatserna på svenska.
Bland annat fick man en hit 1985 med "Gösta Gigolo" efter originalet "Just a Gigolo".
Fram till 1971 utgav orkestern skivor på skivbolaget Anette Records men bytte till Frituna 1972. Inledningsvis utgav man skivorna Ingmar Nordströms På Oléo och Vi vill sjunga, vi vill spela för att 1974 inleda den framgångsrika albumserien Saxparty och gav fram till att bandet upphörde 1991 ut ett album om året på skivbolaget.
1997-1998 gjorde bandet en kortare återförening. Även 2005 återförenades Ingmar Nordströms, då för att fira 50-årsminnet av bandets grundande, vilket bland annat firades med spelningar på Borgholms slott. I samband med detta gavs även albumet Saxpartyfavoriter ut.


Det kan också nämnas att bandet "riktiga" genomslag kom 1976 genom programmet "Nygammalt" i Sveriges Television. Man framförde då låtarna "The Elephant Song" och "In the Mood".









Vi lyssnade på några utav Ingmar Nordströms låtar som tex
Gösta Gigolo, The elephant song, Blue Hawaii och In the mood.


                                   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar