tisdag 2 januari 2018

På damcirkeln idag har vi haft tema om dansbanor bl.a om Skytteparken i Långasjö



                                    



Skytteparken i Långasjö var ett mycket populärt dansställe dit kom folk från hela södra delen av Sverige för att dansa.
Dansbandet från Växjö Ingmar Nordströms hade över 70 spelningar på Skytteparken i Långasjö.
Vi lyssnade på några fina låtar med Ingmar Nordströms.

Ingmar Nordströms var ett dansband från Växjö i Sverige som bildades 1955 av orkesterledaren och saxofonisten Ingmar Nordström. Första uppträdandet ägde rum i Folkets park i Eringsboda, Blekinge. Den sista spelningen genomfördes i Växjö den 19 december 1991, då Ingmar Nordström bestämt sig för att avsluta sin dansbandskarriär. Under 1970- och 80-talen hade bandet sin storhetstid, och spelade de på de flesta av Sveriges dansbanor och folkparker. 1987 tilldelades Ingmar Nordströms en Grammis för "årets dansband".

Dansbandet Ingmar Nordströms


Även va den sjungande samen (Sven-Gösta Jonsson) där på Skytteparken i Långasjö och spelade då var det 2600 danssugna personer där.
Vi lyssnade på låten "Vid foten av fjället"

Sven-Gösta Jonsson var en samisk sångare från Ammarnäs.
Han fick en stor hit med låten Vid foten av fjället ("Jag är lapp och jag har mina renar ...") 1959, och uppträdde sedan under namnet Den rockande Samen.
Efter år av turnéer, alltid iklädd samedräkt, drog han sig tillbaka från rampljuset 1967. Han gjorde dock enstaka framträdanden på senare år, bland annat 2009 i Norrköping inför en publik på 1 300 personer.
Den sjungande samen Sven-Gösta Jonsson



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar